Boek ‘Eb en vloed’

In mei 2013 is het boek ‘Eb en vloed’ verschenen, geschreven door Geraldine Hindriksen uit Wateringen. Zij schrijft al jaren interviews over mensenlevens en heeft nu een leven vastgelegd in een boek. Het eerste exemplaar werd tijdens de Tong Tong Fair (voormalige Pasar Malam) overhandigd aan Wieteke van Dort.

De biografie ‘Eb en vloed’ handelt over het leven van Ferry en Gerda Brard, vanaf hun beider geboorte tot aan de dag van vandaag. Zij groeiden op in Nederlands-Indië en kwamen via Nieuw-Guinea in 1962 naar Nederland. In Nederland hebben ze in Den Haag, Rijswijk en Wateringen gewoond. In hun jeugd komen gebeurtenissen voor die hen voor de rest van het leven getekend heeft. Maar ook nadat ze elkaar hebben leren kennen, kent hun leven veel hoogte- en vooral dieptepunten. Dat zal doorgaan tot aan het heden.
Geraldine Hindriksen is diep onder de indruk van deze gebeurtenissen: “Ieder mens maakt dingen mee in het leven en ieder mens heeft een verhaal. Maar het verhaal van Ferry en Gerda Brard is wel heel bijzonder. Het was zo indrukwekkend om hun herinneringen te mogen horen tijdens alle interviews. Ik heb grote bewondering voor hoe zij zich door het leven hebben geslagen.”

Ferry en Gerda Brard zijn de ouders van Patty Brard. “Ook zij komt in het boek voor als lid van het gezin, maar de grote lijn in het boek is het leven van haar ouders. Tegelijkertijd wordt beschreven hoe de oorlog, de aansluitende Bersiap-periode en de politionele acties in Nederlands-Indië zijn verlopen. Ook dat vond ik heel interessant om over te schrijven.”
In het boek kijken Ferry en Gerda Brard zelf terug op de hoogte- en dieptepunten in hun leven. En vertellen ze over grappige en zelfs hilarische momenten.

Wieteke van Dort heeft het boek gelezen en is lovend:
Het boek van Geraldine Hindriksen is een bijzonder boek.
Zij heeft met liefde het relaas opgetekend van het leven van de ouders van Patty Brard.
De details van het dagelijks leven in Indië en Nieuw-Guinea zijn zó interessant.
Bovendien is het geweldig hoe deze mensen zich ondanks alle tegenslagen hebben kunnen handhaven.
Echt pukul terus! Ze hebben niet opgegeven. Djempol!

Wieteke van Dort


Koop 'Eb en Vloed'
Het boek ‘Eb en vloed’ is te koop bij Isis taalzorg. Bij ophalen kost het boek € 17,95. U kunt het boek ook per post ontvangen door het overmaken van € 19,95 (inclusief verzendkosten) op rekeningnummer NL 80 INGB 0009551334 t.n.v. Isis taalzorg onder vermelding van naam en volledig adres. U wordt verzocht tevens een mail met uw naam- en adresgegevens te sturen naar info@isistaalzorg.nl ter bevestiging van uw bestelling.
Zodra het bedrag op de rekening is bijgeschreven, wordt het boek u zo spoedig mogelijk toegestuurd.